Ozvaničena saradnja između Grada Zrenjanina i Beogradske poslovne škole

Gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić i direktor Beogradske poslovne škole - Visoke škole strukovnih studija, prof. dr Đuro Đurović, potpisali su danas u Gradskoj kući Memorandum o saradnji i razumevanju. Pomenutim dokumentom biće uspostavljena saradnja u cilju obrazovanja budućih kadrova.  
 
 
 
Gradonačelnik Janjić je kazao da je veoma zadovoljan što je reč o saradnji sa državnom visokoškolskom ustanovom i naveo da je cilj lokalne administracije, na čijem je čelu, da omogući, pre svega, mladim ljudima da imaju mogućnost školovanja u svom gradu.
- Pored rešavanja svih drugih problema u gradu, radimo i na tome da imamo što više studenata u našem gradu, da našoj deci omogućimo da visoko znanje stiču u Zrenjaninu i posebno mi je zadovoljstvo što jedna državna visoka škola dolazi u naš grad - rekao je gradonačelnik. 
 
Naglasio je da je dogovor o saradnji sa direktorom Đurovićem postignut za veoma kratko vreme i izrazio očekivanje da će i nastava ubrzo krenuti, da će biti studenata i da će Zrenjaninci koristiti sve pogodnosti koje ova škola pruža radeći u našem gradu. 
 
 
 
Direktor Đurović je rekao da Beogradska poslovna škola želi da bude prisutna u ovom regionu i Gradu Zrenjaninu koji ju je, kako je rekao, odavno zasluživao. 
- Na ovaj način približavamo školu studentima ovog regiona, odnosno Zrenjanina koji prepoznajemo kao regionalni centar, ali i da studenti ne moraju tražiti studentske domove, izlagati se dodatnim troškovima, jer, ovde će imati školu i priliku da studiraju svaki smer koji Beogradska poslovna škola ima, od osnovnih studija, zaključno sa masterom ekonomije, odnosno prava i informatike - rekao je direktor Đurović.
 
Više informacija o samoj školi i programima dostupni su na internet sajtu Beogradske poslovne škole http://www.bbs.edu.rs/.