У Градској кући одржана трећа јавна расправа о програмима РТС

Трећа јавна расправа о програмским садржајима Радио-телевизије Србије, у организацији Програмског савета те медијске куће, одржана је јуче у Барокној сали Градске куће у Зрењанину, а догађају су присуствовали помоћник градоначелника Симо Салапура, заменица председника Скупштине града Љуба Травица и начелница Средњебанатског управног одбора Снежана Вучуревић, као и ученици Зрењанинске гимназије.

У Градској кући одржана трећа јавна расправа о програмима РТС

У Градској кући одржана трећа јавна расправа о програмима РТС

Помоћник Салапура је указао на добру сарадњу Града Зрењанина са РТС-ом и рекао да овакве расправе могу допринети још бољој комуникацији и са слушаоцима и гледаоцима, као и локалних средина са РТС како би на најбољи начин побољшали програмски садржај и бољу покривеност свих збивања на терену локалних самоуправа.
- Могу само да истакнем неки лични утисак да смо добро заступљени у програмима Радио-телевизије Србије, односно у свим информативним и осталим типовима емисија, али наравно, након оваквих расправа, сигурно када се буде сумирао целокупан утисак са терена и анализе на терену, видећемо у којој мери смо адекватно заступљени - рекао је он.
 
Председник Програмског одбора РТС Миливоје Павловић рекао је да је расправа организована како би се у сусрету са грађанима, који су истовремено претплатници, слушаоци Радио-Београда и гледаоци РТС, сагледало како они оцењују домет и садржаје радио и телевизијских програма, односно како они користе своје право да знају све и у којој мери РТС њима нуди благовремене и објективне информације.
 
- Врло смо задовољни квалитетом и културом дијалога која је испољена у досадашњим расправама у неколико градова, а данас смо чули веома позитивне оцене домета нашег радијског и телевизијског програма и чуле су се и извесне критике, као и неколико веома добрих сугестија о томе како да се на још бољи начин користе велики креативни технолошки и други потенцијали РТС - рекао је Павловић.

У Градској кући одржана трећа јавна расправа о програмима РТС

У Градској кући одржана трећа јавна расправа о програмима РТС

Када је реч о локалу, Павловић је рекао да се највећи број идеја односи на потребе да се боље покривају збивања на терену, а да у понеким деловима Србије постоји проблем са покривеношћу сигналом.
 
Током јавне расправе обратио се и народни посланик Мирко Крлић, председник Одбора за културу и информисање Народне скупштине Републике Србије, као и економиста Лазар Ерне и Ружица Томић, председница зрењанинског Удружења за помоћ ментално недовољно развијеним особама “Сунцокрет”.


 

Слике

  • /uploads/attachment/vest/5495/RTS_rasprava_0.jpg