Почела лицитација за државно пољопривредно земљиште, уз све неопходне мере заштите

На Градском стадиону у Зрењанину јуче је почело спровођење јавних надметања за давање у закуп државног пољопривредног земљишта на подручју града Зрењанина.
 
Лицитација се обавља у складу са упутством Министарства пољопривреде, водопривреде и шумарства - Управе за пољопривредно земљиште, издатом општинама и градовима, и осим у Зрењанину, на сличан начин спроводи се и у другим срединама. Примењене су све мере Владе Републике Србије у борби против коронавируса које се, између осталог, односе и на ограничавање јавног окупљања на отвореном простору.
 
 
 
Имајући у виду наведене законске прописе, агророкове, као и чињеницу да значајна површина пољопривредог земљишта није дата у закуп и коришћење за агроекономску 2019/2020. годину, из Министарства пољопривреде, водопривреде и шумарства саопштено је да је неопходно да се што већа површина земљишта стави у функцију пољопривредне производње и одрже јавна надметања по одлукама о расписивању јавног огласа које су локалне самоуправе донеле уз сагласност овог Министарства.
 
 
 
Услед специфичних околности, јавно надметање се јуче одвијало уз све неопходне мере заштите. Одржано је на отвореном простору, западној трибини Градског стадиона, која је претходно дезинфикована. Ниједан учесник у лицитацији, нити службено лице, нису могли да уђу у стадион без дезинфекције, а читаву процедуру надгледали су припадници полиције, Комуналне милиције и Пољочуварске службе града Зрењанина. 
 
 
 
У првом кругу надметања према програму располагања државним ораницама за 2019. годину лицитирано је пољопривредно земљиште у катастарским општинама Банатски Деспотовац, Бело Блато, Ботош, Чента, Елемир и Ечка. Лицитације се у истом амбијенту настављају и наредна четири дана, а пољопривредним произвођачима у понуди је преко 12.000 хектара обрадивог земљишта. 
 
 

 

Слике

  • /uploads/attachment/vest/5575/Licitacija_stadion_0.jpg