Потписани уговори о стипендирању - град издваја 17 милиона динара за 245 ученика и студената

Градоначелник Зрењанина Симо Салапура потписао је данас у Градској башти уговоре о стипендирању са 245 ученика средњих школа и студената са територије Града Зрењанина, који су то право стекли у овој школској години, а на основу расписаног конкурса. Стипендије града заслужили су 121 средњошколац и 124 студента, којима је градоначелник пожелео добро здравље, испуњавање школских или студентских обавеза у складу са свим прописаним мерама и успех у даљем образовању. 
 
 
 
 
“Упркос ванредној ситуацији и чињеници да већ годину дана живимо и радимо у посебном режиму и околностима, Град Зрењанин брине о својим успешним ученицима и студентима и то је ове школске године посебно изражено. Овде су данас окупљени најбољи међу најбољима, којима се могу поносити и њихови родитељи и наставници, као и Град Зрењанин. У односу на досадашњи, значајно смо повећали број ученика и студената који су добили стипендију, укупно их је 245, а да се појединачни износ стипендије није мењао. Град је издвојио из буџета за ову намену скоро 17 милиона динара и то је сигурно једна од наших најбољих инвестиција, инвестиција у знање, школовање и будућност, коју ви представљате и доносите, и у којој вас видимо да сте се пословно остварили у нашем граду, а ми ћемо се протрудити да новим пројектима и инвестицијама створимо услове да можете да живите у још бољем Зрењанину”, поручио је градоначелник стипендистима на данашњој свечаности.   
 
 
 
 
 
Након свечаног потписивања уговора, у име стипендиста Града Зрењанина захвалила се Невена Антонин, ученица првог разреда Медицинске школе. 
 
Месечна стипендија која се додељује ученицима средњих школа износи 5.400 динара, док за студенте износи 8.400 динара и исплаћује се у десет месечних рата. Стипендије су додељене на основу општих услова и посебних критеријума, који су ове школске године, у складу са ситуацијом, модификовани, пошто је изостао највећи број школских такмичења или смотри, а узимало се у обзир учешће ученика и студената у активностима организације Црвеног крста, односно да су волонтирали у условима проглашених стања ванредних ситуација у оквиру Црвеног крста или организованих акција помоћи грађанима од стране Града Зрењанина.    
 
 
 
 

Слике

  • /uploads/attachment/vest/5986/Stipendije_22_04_2021_0.jpg