Градоначелник присуствовао седници Парламента привредника Регионалне привредне коморе Средњобанатског управног округа

Градоначелник Зрењанина Симо Салапура присуствовао је данас првој седници Парламента привредника Регионалне привредне коморе Средњобанатског управног округа одржаној у конференцијској сали Хотела “Војводина”. 

 

 

Догађају су, поред овдашњих привредника, присуствовали и Зоран Димитријевић државни секретар у Министарству привреде, Нермина Љубовић директор Директората за парламенте привредника ПКС , начелница Средњобанатског управног округа Снежана Вучуревић и директор ПК Зрењанин Предраг Станков.

 


 
Обраћајући се присутнима, градоначелник Салапура захвалио се свима што су чинили напоре да сачувају своје капацитете, као и радна места, уз помоћ Владе Републике Србије.
- Мислим да смо у томе били упешни. И у своје лично име желим да се захвалим за све што сте чинили током ових више од годину дана, пре свега када је реч о помагању здравственог сектора, здравствених установа и здравствених радника у борби против вируса корона. Подаци које ових дана добијам, а везано за вакцинацију која се на нивоу државе и нашег града интензивно одвија што је и један од предуслова да се вратимо у нормалан живот и привредне токове, су добри и позитивни, све је мањи број новооболелих. То је показатељ и да је пред нама извеснија будућност, а да је то тако јесте и најава изградње аутопута Београд - Зрењанин- Нови Сад. То је и пут у сигурнију пословну будућност у нашем граду и региону, али и на нивоу Покрајине. Тај пут је шанса и да се локална оператива укључи у његову изградњу, наравно, на локалне економске прилике, али и на републичке, сигурно ће утицати и инвестиција која се реализује у нашем граду, инвестиција кинеске компаније од невероватних милијарду долара. Верујем да ће то бити још један од привредних замајаца у нашем граду - рекао је градоначелник напомињући да је Град Зрењанин заинтересован за наставак добре сарадње са привредницима.    
     

 


Државни секретар Зоран Димитријевић је подсетио да је Влада Србије усвојила низ мера којима се помаже привредницима и да је током претходног периода усвајала њихове захтеве како би се превазишли бројни проблеми са којима су се сусрели током пандемије коронавирусом.

 


Он је истакао да је привреда Средњобанатског округа успела да се одржи и у ова кризна времена, а да ће Министарство привреде наставити да ствара добар привредни амбијент и улаже у развој предузетништва.

У свом обраћању Нермина Љубовић изнела је информацију о надлежностима Парламента привредника ПКС и указала да је присуство начелнице СБО и градоначелника овом скупу добар показатељ сарадње са Привредном комором и привредницима округа.      
 

Слике

  • /uploads/attachment/vest/6033/Privredna_komora_krop.jpg