Сарадња Града Зрењанина и мађарског Морахалoмa у оквиру пројекта СКОЛАР-СМЕ Програма прекограничне сарадње: програм стипендирања и размене младих

Јелена Травар Миљевић, помоћница градоначелника Зрењанина за област локалног економског развоја и политику једнаких могућности, и делегација Градске управе  укључене у реализацију пројекта СKОЛАР – СМЕ, који се спроводи у партнерству са мађарским пограничним градићем и познатом бањом Морахалом у оквиру Програма прекограничне сарадње ИПА Интерег ЦБЦ програма, 26. маја  су посетили партнере у Мађарској и утаначили даље кораке на реализацији овог пројекта. 
 
Том приликом, у Српском културном центру „Коло” у Морахалому, уприличен је радни састанак пројектних тимова, а након тога заједничка конференција за новинаре градоначелника Морахалома Золтана Ноградија и Јелене Травар Миљевић.    
 
 
 
Они су том приликом најавили програм стипендирања и размене 17 младих из Морахалома и 17 из Зрењанина. Стипендисти  ће бити смештени  у студентским хостелима изграђеним, односно реконструисаним у Морахалому  и  Зрењанину. Предвиђено је да стручну праксу стипендисти обављају у приватном или јавном сектору, у зависности од сопствених интересовања. 

Слике

  • /uploads/attachment/vest/6054/Morahalom_-_Zrenjanin_0.jpg