Нове цветне рунделе на Багљашу, испред зграде некадашњег “Комитета” и цветни аранжмани и зидови на Тргу слободе

Било је у претходним годинама више покушаја уређења једне од највећих зелених површина у оквиру тржног центра на Багљашу, али без очекиваних и трајнијих резултата. Пре неколико дана, радници ЈКП “Чистоћа и зеленило” у потпуности су преуредили ову површину и формирали нову цветну рунделу, а уз цвеће засадили и неколико стабала и жбунастих форми. У средишту рунделе постављен је цветни аранжман - лептир, а рундела је оивичена белом украсном ризлом и браон малчом око садница и лептира. Уз две клупе и оближњу фонтану, оформљен је пријатан кутак и на најлепши начин уређена једна прометна микролокација. 
 
 
 
 
На Тргу слободе такође су постављена четири цветна аранжмана, у облику бидермајера, шешира и цвета, а највише реакција пролазника и фотографисања изазива бидермајер увијен у трску - изгледом као да га је неко или ветар “оборио на земљу”, док се пажљиво не погледа и схвати да му је положај управо такав - хоризонталан.
 
 
 
 
По први пут, ове године су на тргу постављена и два цветна зида, у рундели испред Народног музеја, Народног позоришта и Савремене галерије. Оплемењен је и донедавно неуређен простор испред зграде некадашњег “Комитета”, у Улици краља Петра Првог, а иза споменика посвећеног погинулим у ратним сукобима од 1991-1999. године. Комбинација украсних лишћара и четинара, цвећа, ризле и малча донела је и нову визуру споменику, где ће већ 28. јуна, на Видовдан, бити уприличена церемонија полагања венаца и одавања почасти страдалим суграђанима. 
 
 
 
 
Током пролећа ЈКП “Чистоћа и зеленило” из основа је уредило више јавних површина у граду - по сличном принципу, комбинацијом садног материјала, цвећа и украсне подлоге - тако да сасвим нову слику сада пружају раскрсница на улазу у град код индустријске зоне “Југоисток”, почетак Улице војводе Петра Бојовића, простор испред зграде у Улици Бригадира Ристића пре надвожњака на Багљашу, Трг др Зорана Ђинђића... 
 
 
 

Слике

  • /uploads/attachment/vest/6067/Cvetne_leje_Bagljas_0.jpg