Укинута ванредна ситуација на територији Зрењанина, градоначелник захвалио свима који су учествовали у процесу вакцинације и упутио апел младима да се вакцинишу

Одлука о укидању ванредне ситуације на територији града Зрењaнина донета је на данашњој седници Градског штаба за ванредне ситуације.

 

 

Како је у образложењу наведено, ванредна ситуација се укида јер је стање на територији града оцењено као стабилно и под контролом у свим сегментима и да је ширење заразе коронавирусом заустављенo, а број новозаражених у великом опадању. 

Градоначелник Зрењанина Симо Салапура рекао је да је епидемиолошка ситуација у претходном периоду доста повољна и да се бележи константан пад броја новооболелих. 

 

 

- Сада имамо мање од тридесет активних случајева оболелих, а у последњих неколико дана имамо један, или ниједан случај новооболелих од коронавируса и све су то предуслови да Штаб донесе овакву одлуку. Иза нас је тежак период од шест месеци у ванредној ситуацији, али и готово годину и по дана периода у ситуацији где смо имали могућност да се вакцинишемо и боримо против коронавируса и када смо морали да будемо солидарни и одговорни према себи и здрављу других, посебно оних најстаријих. Сам процес вакцинације становништва на територији нашег града био је веома комплексан и захтевао је озбиљан рад и координацију више служби и зато желим да се захвалим свима који су учествовали, почев од волонтера Црвеног крста и Медицинске школе, Канцеларије за младе, Дома здравља, наше болнице, запослених у јавним установама и спортским објектима и свих волонтера који су радили у Кол центру и позивали људе на вакцинацију -  рекао је Салапура. 

 

 

Нагласио је и да је до укидања ванредне ситуације дошло због имунизације, што је једини начин да се заштитимо од коронавируса. 
- Зато апелујем на све оне који се још нису вакцинисали, посебно на младе, да то учине, јер тако ћемо заштити своје здравље и здравље наших најмилијих - навео је он. 

 

 

Градоначелник је рекао и да су створени нови услови за затварање хале “Медисон” за вакцинацију.
- Пункт за незаказане заинтересоване биће премештан по посебним пунктовима на различитим локацијама у граду, а остаје и да се организује трећи круг обиласка и вакцинације за заинтересоване у насељеним местима и како анимирати младе да се вакцинишу - рекао је градоначелник, напомињући да вакцина има довољно и да заинтересованост мора бити већа. 
 

Слике

  • /uploads/attachment/vest/6101/UkidanjeVanSituac_0.jpg