Градоначелник Симо Салапура састао се данас са представницима кинеске компаније China Shandong: Aуто - пут ће изменити слику нашег града

Градоначелник Зрењанина Симо Салапура састао се данас са представницима кинеске компаније China Shandong International Economic & Technical Group Co. Ltd., а поводом изградње ауто - пута Београд - Зрењанин - Нови Сад.
 
 
Делегацију те компаније предводио је Сјин Менг (Xin Meng ) директор China Shandong International Economic & Technical Group Co. Ltd, а присуствовали су и Џанг Ђианчао (Zhang Jianchao) генерални директор огранка у Србији, Чанг Сјусјиан (Chang Xuxian ) заменик генералног директора огранка и Татјана Солдат, помоћник генералног директора и преводилац.
 
 
На том радном састанку, коме су, испред Града Зрењанина, присуствовали и заменик градоначелника Саша Сантовац, помоћница Јелена Травар Миљевић, Горан Краварушић, директор ЈП за урбанизам и Јован Вукановић, шеф Одсека за ЛЕР Градске управе, разматрани су детаљи пројекта изградње ауто - пута чији је почетак градње најављен за крај ове године.
 
Током данашњег састанка било је речи и о проблемима који су у вези за изградњом петље код Ечке који ће, како је речено, бити узети у разматрање. 
 

Градоначелник Салапура је изразио задовољство што у реализацији тог изузетно важног пројекта не само за наш град, већ и целу Србију, учествује реномирана компанија која је учествовала и у градњи ауто - пута “Милош Велики”.
 
Градоначелник је још једном указао на велики значај изградње овог ауто - пута који ће Зрењанин повезати са два велика града Београдом и Новим Садом, и који ће како је рекао, бити велики замајац, пре свега, за привреду нашег града, али и за друге области живота у нашем граду. 
 
Оценио је да ће по завршетку тог капиталног пројекта у потпуности бити измењена слика нашег града. 
 

Иначе, делегација ове кинеске компаније до сада је имала низ састанака са представницима покрајинске Владе, а председник Игор Мировић изјавио је да је тај пројекат од историјског значаја.
 
На огроман значај ауто - пута у више наврата указивао је и председник Александар Вучић који је навео да заједнички пројекти који се реализују са кинеским компанијама поред тога што утичу на напредак српске економије јачају и пријатељске односе са Кином.
 
 
Аутопут Београд – Зрењанин – Нови Сад је први аутопут на територији Баната и веза са постојећим и будућим аутопутевима у Бачкој и јужно од Београда.
 
На траси новог ауто-пута од петље „Борча“ до петље „Нови Сад – Исток“, градиће се 12 петљи, два моста преко Тамиша, један преко Тисе и надвожњак преко железничке пруге код Перлеза.
 

Слике

  • /uploads/attachment/vest/6107/sangdong_00.JPG