Настављају се позитивни трендови у Зрењанину - нови станови граде се или завршавају на десет локација

Настављају се позитивни трендови у Зрењанину у области станоградње и у овом тренутку на десет локација подижу се или завршавају објекти колективног становања, а у најави је и отварање нових градилишта, што све заједно даје цифру од око 500 станова у изградњи или понуди, у недавно завршеним објектима.
 
На највећем градилишту станова у Зрењанину, комплексу “Мала Америка” инвеститора “Максимовић - градња”, почела је градња четврте од укупно пет зграда, те се може рећи да се овај пројекат градње скоро 200 станова приближава завршној фази. Два објекта су усељена, трећи је у фази занатских радова, четврти у грађевинској фази, преостало је да се комплекс на месту напуштених објеката некадашњих трговинских предузећа “Прехрана” и “Трговинско Банат” заокружи последњом зградом, на локацији најближој Реформатској цркви. 
 
 
Стамбени комплекс "Мала Америка" - "Максимовић - градња"
 
Како је недавно и најављено, отварају се два нова градилишта - на локацији код Централне пијаце зрењанински инвеститор “БМТ Лукс” земљаним радовима почео је градњу прве зграде са 47 станова и три локала ка пијаци, док ће инвеститор “VRK IMMO”, такође из нашег града, у Улици Тоше Јовановића реализовати пројекат “Квартет” и почети градњу првог од четири предвиђена објекта, са укупно 55 стамбених јединица и три локала.
 
 
 
Градилиште и будући изглед објеката код Централне пијаце - “БМТ Лукс”
 
У фази занатских радова је и стамбена зграда инвеститора “Био-електрик” у Улици војводе Бојовића, са 25 станова и 4 пословна простора, а пред усељењем је 54 стана у згради “Хармонија”, у Обилићевој улици, које је, као инвеститор, изградило предузеће “Керамика Јовановић”. И у овом објекту, уз Булевар Милутина Миланковића (”Магистрала”), предвиђен је простор за 5 пословних јединица. 
 
Градилиште у Улици војводе Бојовића - "Био-електрик"
 
Градилиште у Обилићевој - "Керамика Јовановић"
 
Још један инвеститор из Зрењанина, CITY WAVE ESTATE, подиже стамбени објекат спратности Су+Вп+4+Пк, практично шестоспратницу, у Улици Доситеја Обрадовића 42а. Радови су у одмаклој грађевинској фази, a у овој згради биће 36 станова.
 
 
Градилиште и будући изглед објекта у Улици Доситеја Обрадовића - “CITY WAVE ESTATE”
 
Иако још није обелодањен пројекат, извесно је да ће стамбено-пословни објекат бити подигнут и на атрактивној локацији у ширем центру града, раскрсници улица Петефијеве и Иве Лоле Рибара. У току су радови на припреми локације, срушен је некадашњи пословни део предузећа “Центродуван” и “Окрим” и у потпуности уклоњен двоспратни магацин, на укупној површини нешто већој од 1.700 квадратних метара. Инвеститор је предузеће “Турбо гас” из Кикинде.
 
Мањи стамбени објекти подижу се и у Македонској 9, где је инвеститор зрењанинско предузеће “Љиљак”, као и у Улици Ђуре Јакшића, где се као инвеститори наводе два приватна лица. 
 
Угао улица Иве Лоле Рибара и Петефијеве - "Турбо гас"
 
Градилиште у Македонској улици - "Љиљак"
 
Гради се и троспратни стамбени објекат у Клеку, са 25 стамбених јединица, у оквиру Регионалног стамбеног програма у Републици Србији, који Град Зрењанин реализује у сарадњи с Комесаријатом за избеглице. Станови су намењени избеглим и интерно расељеним лицима са простора некадашње Југославије, као и са простора Косова и Метохије. 

Слике

  • /uploads/attachment/vest/6128/Stanovi_15_07_2021_0.jpg