Расписан јавни позив за избор привредних субјеката у набавци бицикала - град субвенционише еколошки вид транспорта

Град Зрењанин расписао је јавни позив за избор привредних субјеката у спровођењу набавке бицикала као еколошки прихватљивог транспорта на територији града. Овим је учињен први корак у акцији субвенционисања куповине бицикала од стране грађана, чиме наш град улази у ред малобројних средина у нашој земљи које су се одлучиле за такав, вишеструко значајан и позитиван корак. 
 
Познато је да свакодневно коришћење бицикала у нашој средини има дугу традицију и као начин превоза укорењено је међу свим генерацијама становништва. Коментаришући почетак активности које је Град Зрењанин предузео у циљу помоћи суграђанима у набавци бицикала, градоначелник Симо Салапура подсећа на развијену саобраћајну инфраструктуру, али и онај посебно битан, еколошки моменат.
- Бициклистима у граду и околним насељима у овом тренутку на располагању је скоро 35 километара самосталних бициклистичких стаза, и по томе Зрењанин спада међу водеће градове у Србији. На веома добар одјек наишла је и градња стазе Зрењанин-Темишвар, уз реку Бегеј, која доноси и нове спортско-рекреативне и циклотуристичке перспективе. Желимо да промовишемо бициклизам и као средство превоза, али и као здрав начин живота и рекреације за све узрасте - каже градоначелник Салапура и додаје да се и ова активност може сврстати у напоре које град чини и предузима на пољу екологије и здравије животне средине.
 
- Пораст броја бициклиста значи и мање моторних возила на нашим улицама, чистији и квалитетнији ваздух, мање загађење, дакле све оно што је и садржано у називу овог јавног позива - еколошки прихватљив транспорт - истиче градоначелник и позива све привредне субјекте који се баве продајом бицикала и испуњавају услове прописане јавним позивом, да се јаве и узму учешће у овој акцији Града Зрењанина.
 
Са привредним субјектима који буду изабрани Град Зрењанин ће закључити Споразум о техничкој сарадњи у спровођењу набавке бицикала. За суфинансирање набавке бицикала из овог јавног позива опредељују се средства Одлуком о буџету града Зрењанина за 2021. годину у износу до 1.000.000,00 динара. Средства за суфинансирање набавке бицикала додељују се на основу јавног позива који ће бити расписан за грађане, у износу од 5.000,00 динара са ПДВ-ом по једном бициклу.

Слике

  • /uploads/attachment/vest/6156/Grad_0.jpg