Oдбојкашице Србије освојиле европско сребро, честитка градоначелника капитену Маји Огњеновић

Женска одбојкашка репрезентација Србије синоћ је освојила сребрну медаљу на 22. Европском првенству, након што је у београдској “Штарк Арени”, у финалном мечу поражена од репрезентације Италије резултатом 3:1. Ово је друга медаља за нашу селекцију у кратком временском периоду, после освојеног трећег места на Олимпијским играма у Токију, а на оба ова наступа репрезентацију Србије предводила је Зрењанинка Маја Огњеновић, капитен и једна од најбољих наших играчица. 
 
 
На освојеном европском сребру Маји Огњеновић честитао је градоначелник Зрењанина Симо Салапура, истакавши да и ова медаља сија златним сјајем.
- Искрено честитам теби и твојим саиграчицама, као и стручном штабу репрезнетације, на још једном освојеном одличју за нашу земљу, које потврђује квалитетан рад и велику популарност одбојкашког спорта. Верујем да  тим успесима доприноси и “Европски град спорта”, Зрењанин, у ком си поникла и који је и данас расадник одбојкашких талената. Спортски Зрењанин поноси се тобом и твојим успесима - поручио је градоначелник Салапура.
 
Маја Огњеновић рођена је у Зрењанину 1985. године, а одбојку је почела да игра у ОШ “2. октобар”. Тренирала је у зрењанинском ОК “Поштар”, одакле је, као велики таленат, прешла у београдску “Црвену звезду”. Осим две олимпијске медаље - у Рио де Жанеиру 2016. године  и Токију - са репрезентацијом Србије освојила је једно светско и два европска првенства, а сада и два друга и једно треће место на шампионатима Старог континента.  
 
 
Фотографије: Одбојкашки савез Србије

Слике

  • /uploads/attachment/vest/6180/odbojkasice_Srbije_0.jpg