Одржана 9. седница Градског већа - утврђен Предлог одлуке о доношењу Плана генералне регулације насељеног места Ечка

У Барокној сали Градске куће одржана је данас девета по реду седница Градског већа, којом је председавао градоначелник Симо Салапура.
 
Чланови Већа усвојили су све три тачке предвиђене дневним редом, најпре Предлог Одлуке о доношењу Плана генералне регулације насељеног места Ечка, за коју је известилац била  Маријана Радојчић, а затим Предлог Одлуке о усвајању Анекса Уговора о отуђењу неизграђеног грађевинског земљишта у јавној својини града Зрењанина и давању овлашћења Градоначелнику града Зрењанина за закључивање Анекса 1, о чему је известила помоћница градоначелника Стојанка Вучковић.
 
 
 
 
На основу ове одлуке, градоначелник града Зрењанина ће са компанијом Essex Furukawa Magnet Wire Balkan d.o.o. Зрењанин закључити Анекс Уговора о отуђењу неизграђеног /грађевинског земљишта у јавној својини града Зрењанина. Анекс уговора односи се на динамику запошљавања.
 
На данашњој седници усвојен је и Предлог Измене и допуне Програма отуђења грађевинског земљишта у јавној својини града Зрењанина за 2021. годину о којој је говорила Виолета Кучанда Богасениева, из Одељења за имовинско-правне односе и управљање имовином Градске управе. 
 
 
 
 
Новинарима се након седнице обратио заменик градоначелника Саша Сантовац, истакавши да се једна од тачака односила на доношење програма отуђења градског грађевиснког земљишта, и да је тај програм, практично, само допуна садашњег програма. 
- Проистекао је из одлуке коју смо данас донели, а то је усвајање Плана детаљне регулације насељеног места Ечка. Ми смо наставили са доношењем планова детаљне регулације насељених места на територији нашег града. У протеклих годину дана донели смо низ планова, за Лазарево, Клек, Меленце, Арадац, а сад је и Ечка на дневном реду, с тим да првенствено задовољавамо законску форму, а оно што је још важније, регулишемо све оно што се налази на територији те месне заједнице, праве се одређени планови развоја тог насељеног места. Наравно, овај план је чекао тачну трасу бубућег ауто-пута и када смо дошли до те информације, онда смо могли и да усвојимо овај план - рекао је Сантовац.
 
Осврнуо се и на тачку дневног реда која се односила на закључивање анекса уговора са компанијом Есекс.
- Та компанија има обавезу да до 2024. године оствари пун капацитет планиран приликом потписивања уговора, а то је 139 радника. Након ове седнице Градског већа очекујемо седницу Скупштине која ће потврдити све ове тачке дневног реда - казао је заменик градоначелника. 
  

Слике

  • /uploads/attachment/vest/6204/9_sednica_GV_20_09_2021_0.jpg