Велико интересовање грађана за суфинансирање мера енергетске санације - пристигло више од 400 пријава

Град Зрењанин међу првима је августа ове године расписао Јавни позив за суфинансирање мера енергетске санације на породичним кућама и на становима територије града Зрењанина за 2021. годину.

Комисија за реализацију мера енергетске санације затим је упутила обавештење да је на основу захтева великог броја грађана за учешће на том Јавном позиву за спровођење мера енергетске санације у домаћинствима, а у намери да се пружи могућност за учешће што већем броју њих, продужен рок за подношење пријава на 10. септембар 2021. године. 

Конкурс за грађане са територије Града Зрењанина односио се на замену спољних прозора и врата, са пратећим грађевинским радовима, као и замену котлова на природни гас у кућама које поседују систем централног грејања. Грађани ће моћи да остваре подршку Града Зрењанина максимално до 50 одсто вредности радова.
 

Да за овај вид помоћи влада велико интересовање показује и податак да је до петка, 10. септембра, у 12 часова, пристигло   више од 400 пријава грађана за овај вид суфинансирања.


Када је реч о критеријумима за избор пројеката крајњих корисника породичних кућа и станова, евалуација пријаве подносиоца ће се вршити у складу са Правилником усвојеним од стране Града.

Град Зрењанин закључио је са Министарством рударства и енергетике Споразум о суфинансирању мера енергетске ефикасности које се односе на замену столарије и у граду Зрењанину на замену котлова.
 
Укупан износ средстава који је на располагању за те мере од стране Града Зрењанина и Министарства рударства и енергетике износи 17,4 милиона динара, од којих је 10 милиона издвојио Град Зрењанин, што је и међу највећим износима које је за ову намену издвојила једна локална самоуправа, док је 7,4 милиона одвојило Министарство. 
 
 

Слике

  • /uploads/attachment/vest/6189/large_Grb_Indeks_300.jpg