У току су радови на реконструкцији комплетне водоводне мреже у насељу “Ружe Шулман” - Град и Покрајина обезбедили 60,7 миилиона динара

У оквиру прве фазе реконструкције градске водоводне мреже, у току су радови на реконструкцији комплетне водоводне мреже у насељу “Ружа Шулман”, у укупној дужини од 2,5 километра. Укупна вредност радова је 60,7 милиона динара, а средства су обезбедили Град Зрењанин и Покрајина. Уговор о суфинансирању тог пројекта потписали су у Новом Саду председник Покрајинске владе Игор Мировић и градоначелник Зрењанина Симо Салапура
 
 
 
 
Градоначелник је том приликом предочио да је Покрајински секретаријат за пољопривреду, водопривреду и шумарство обезбедио 40 милиона, а Град Зрењанин преосталих 20,7 милиона динара. Како је навео, у питању је формални почетак прве фазе реконструкције дотрајале водоводне мреже у граду.
“Имамо спремне пројекте за још пет месних заједница у граду, и укупна дужина цевовода који треба да се замени износи скоро 20 километара. Прве кораке ка томе правимо у насељу “Ружа Шулман” и овде ћемо, уз замену азбестних и других цевовода старих 60 година, извршити и реконструкцију постојећих шахтова, као и измештање водомера ван објеката колективног становања и израду водоводних прикључака”, истакао је градоначелник Салапура.  
 
Главни проблем старости мреже су кварови на истој, који проузрокују прекиде водоснабдевања и увећавају трошкове одржавања. Стручне службе ЈКП „Водовод и канализација“ Зрењанин припремиле су техничку документацију за Прву фазу реконструкције градске водоводне мреже која укључује пет локација где је водоводна мрежа најстарија, односно старија од 50 година - насеље “Ружа Шулман”, Мала Америка, Центар, Карађорђев парк и део МЗ “Шумица”. 
 
 
 
 
Оно што је кључно јесте да ће се, изградњом нове водоводне мреже у насељу “Ружа Шулман”, обезбедити већи квалитет водоснабдевања, који се огледа у елиминисању кварова на мрежи, којих је, само примера ради, у протеклих две недеље било седам у том насељу, обезбедиће се несметано водоснабдевање довољним количинама воде и стабилног притиска, а биће елиминисана у потпуности и могућност деградације воде у мрежи. Измештање водомера изван објеката омогућиће лакше очитавање истих, као и лакши приступ екипама предузећа у случају отклањања евентуалних кварова.
 
Након спроведеног поступка јавне набавке, посао реконструкције мреже је добила фирма “Енерџи ЛТД” из Новог Сада. Радови су почели 3. децембра и планирано је да трају наредних 100 дана, наравно уколико то временски услови буду омогућили. 
 
Извођач радова ће обавештавати ЈКП “Водовод и канализација“ о свим прекидима водоснабдевања због потреба извођења радова, како би грађани благовремено били обавештени посредством сајта предузећа и медија о истим.
 
 
 

 

Слике

  • /uploads/attachment/vest/6331/vodovod_radovi_rsulman_0.jpg