Расписан нови Јавни позив за финансијску подршку за лечење деце, у току прошле године Град Зрењанин помогао лечење 18 деце

Градоначелник Зрењанина Симо Салапура расписао је нови Јавни позив за остваривање права на финансијску подршку за лечење малолетне деце са пребивалиштем на територији града Зрењанина, а позив је отворен до утрошка средстава. 
 
Критеријуми за конкурисање по Јавном позиву, као и документација коју је потребно приложити, објављени су на страници сајта Града Зрењанина "Огласи и конкурси".
 
У току претходне године, право на финансијску подршку града за лечење, набавку лекова, ортопедских помагала, оперативних захвата, дијагностичких поступака и других медицинских процедура, у складу са критеријумима прописаним Јавним позивом, остварило је 18 деце, а укупан износ одобрених средстава износи више од 1,5 милиона динара. 
 
Градоначелник Симо Салапура позива све који имају потребу за лечењем деце уз подршку Града Зрењанина да се јаве и истиче да је Јавни позив отворен под истим условима и критеријумима као до сада.
- Определили смо и ове године довољно средстава за ову намену, а од расписивања новог јавног позива већ су донета два решења о додели средстава и још неколико захтева је у фази разматрања. То говори о интересовању наших суграђана, али и о потреби за оваквом врстом помоћи и Град Зрењанин наставиће да пружа финансијску подршку и у наредном периоду - каже градоначелник. 
 
Све приспеле захтеве за финансијску подршку за лечење малолетне деце разматра стручна комисија именована посебним решењем градоначелника. Она доноси оцену и мишљење и даје предлог о висини финансијске подршке по поднетом захтеву за лечење деце. Висина финансијске подршке се, на предлог комисије, утврђује решењем градоначелника у сваком конкретном случају, максимално може износити 150.000 динара по поднетом захтеву и исплаћује се у једнократном износу.

Слике

  • /uploads/attachment/vest/6391/Grad_0.jpg