Следи нови талас епидемије, сачувајмо себе и здравствене раднике

Ситуација око нас указује да ће врло брзо и у Зрењанину доћи до драматичног повећања броја заражених вирусом корона. На територији Војводине у протеклих 48 сати број заражених је већи три пута. У структури оболелих доминирају невакцинисани свих узраста.
 
Спровођењем прописаних епидемијских мера можемо појединачно учинити доста да ублажимо ризик и смањимо број новозаражених. Актуелни сој вируса има кратку инкубацију и десет пута већу инфективност. Наши здравствени радници имају више искуства у борби против Ковида-19, све здравствене установе могу за веома кратко време да се преоријентишу на рад у Ковид-систему, али ће бити велики проблем уколико се повећа број заражених, а додатно и ако се заразе они који треба да нас лече. 
 
Сачувајмо своје здравље, сачувајмо наше здравствене раднике! Они који се нису вакцинисали нека још једном преиспитају свој став и оду до нашег вакциналног пункта у хали спортова, јер је већ сасвим јасно да само вакцина доноси најбољу заштиту. 
 
Подаци говоре да је, закључно с јучерашњим даном, у Зрењанину апликовано укупно 127.575 доза вакцина. Од тога, првом дозом вакцинисано је 49.420 суграђанки и суграђана, другу дозу примило је укупно 47.806 суграђанки и суграђана, док је трећих доза вакцина дато укупно 30.349. 
 
Према јучерашњем извештају Завода за јавно здравље Зрењанин, у Граду Зрењанину је 182 активних случајева заразе коронавирусом и од Нове године бележи се тенденција раста.  

Слике

  • /uploads/attachment/vest/6367/Grad_0.jpg