Одржана 16. седница Скупштине града Зрењанина

Скупштина
Под председавањем Чедомира Јањића, одборници Скупштине града Зрењанина заседали су данас 16. пут у актуелном сазиву, а допуњени дневни ред садржао је 56 тачака. 
 
Одборници су разматрали одлуке на коју је претходну сагласност, на последњој седници, дало Градско веће, а већи део допуњеног дневног реда тицао се кадровских измена у саставима управних и надзорних одбора у јавним предузећима и установама културе, као и у школским одборима у неколико школа на територији Града Зрењанина. Неколико донетих одлука у вези је са функционисањем комуналних предузећа и у области комуналне инфраструктуре. 
 
 
 
Заменик градоначелника Зрењанина Саша Сантовац, слично као након седнице Градског већа, и данас је као важну оценио нову одлуку о месним заједницама на територији града Зрењанина. 
- Њом се регулише могућност да Град Зрењанин има потпуни увид у изборне радње, што у претходној одлуци није било могуће. Изборе су спроводиле саме месне заједнице, савети су именовали комисије и сматрамо да то није било транаспарентно и да сви учесници у процесу избора нису имали иста права. Сада ће то радити Градска изборна комисија, а оно што смо такође исправили, без обзира како то неко сагледава, неће бити више надзорног одбора. Контролу рада месних заједница вршиће савет, Скупштина града, одељење финансија Градске управе - предочио је Сантовац. 
 
 
 
Скупштина града већином гласова изгласала је предлог Одлуке о изменама Одлуке о промени Оснивачког акта Јавног комуналног предузећа “Водовод и канализација” Зрењанин, што је такође прокоментарисао заменик Сантовац. 
- Одлукама које доносимо омогућавамо да, када се заврши изградња централног постројења за пречишћавање отпадних вода, прераду отпадних вода врши фирма с којом смо потписали уговор. Вредност те инвестиције је преко три милијарде динара и то је разлог зашто њу не реализује наш “Водовод”, зато што изградња пречистача кошта преко три милијарде, или више од 50 одсто буџета Града Зрењанина. 
 
Изменама и допунама неколико планова генералне и детаљне регулације стварају се услови за нову градњу и нове инвестиције.
- Град је прошле године издао 662 документа, што грађевинских дозвола, што одобрења за градњу, а годину раније 402 дозволе. То се дешава и зато што смо ми, припремом планских докумената, омогућили да се у граду подижу и објекти породичног и колективног становања, производни и трговински објекти и сигурно је да ћемо тако наставити и у наредном периоду - нагласио је заменик градоначелника. 
 
 
 
Одборници су подржали и статутарне измене у појединим јавним предузећима и установама културе, донете ради усклађивања са важећим законским одредбама. Усвојени су и извештај о раду Службе за буџетску инспекцију града Зрењанина за 2021. годину, као и Измене годишњег плана рада за радну 2021/2022. годину Предшколске установе Зрењанин.      

Слике

  • /uploads/attachment/vest/6404/skupstina_04_02_2022_0.jpg