Поплочавање тротоара поред зграде “Леснине” улази у завршну фазу, данас почела садња дрвореда - улица добија потпуно нови изглед

Радови на поплочавању широке пешачке стазе у Улици Коче Коларова (Марка Орешковића), уз зграду познату као “Леснина”, улазе у завршну фазу и очекује се да у потпуности буду завршени у наредних неколико дана. Данас су радници зрењанинског ЈКП “Чистоћа и зеленило” почели и садњу дрвореда, у посебно припремљеним лејама, обезбеђеним бетонским цевима, како коренов систем дрвећа не би директно угрожавао плочник. 
 
 
 
 
Како је уочи радова најављено, улица ће добити дрворед сребрнолисног јавора, у дужини од 200 метара и са већим бројем садница него што их је било до сада. Плочник ће око сваке саднице бити изведен у другој боји бехатона, црвеној, а утисак ће додатно појачати и украсни црвени малч, који ће прекривати земљане површине. Првобитно планирана за јесен, одлучено је да се садња, због повољних временских услова, обави већ у пролећном вегетативном периоду, тако да ће тротоар већ за неколико дана добити коначну форму. 
 
 
 
 
Досадашња неравна и дотрајала асфалтна стаза, која је задавала проблеме приликом кретања, у потпуности је уклоњена. Посебно су решени и бочни улази у зграду, ти простори такође су поплочани и с тротоаром чине јединствену целину, и визуелну и функционалну. Радове на реконструкцији тротоара и поплочавању бехатоном изводи зрењанинско предузеће “Еко Градња”.    
 
Зграда у Коче Коларова, с кућним бројевима од 54-68, познатија као “Леснина”, представља куриозитет у граду, јер се ради о најдужој стамбеној згради у Зрењанину. Изграђена је 1966. године, дужине је 170, а ширине 14,5 метара. По изградњи, у приземљу и на четири спрата имала је 173 стана, а данас су целом њеном дужином пословни и трговински простори. Самим тим, тротоар испред ње представља изузетно фреквентно место и једну од главних пешачких комуникација у оквиру насеља “Доситеј Обрадовић”, на територији истоимене месне заједнице. 
 
 
 

Слике

  • /uploads/attachment/vest/6508/lesnina_sadnja_0.jpg