Проблем загушења саобраћаја на раскрсници улица Обилићеве и Обале Соње Маринковић решава се семафорима, потписана још два уговора

Граду Зрењанину одобрена су средства у износу од 3 милиона динара за реализацију радова на основу пројекта: техничка документација за грађевинску дозволу “Пројекат изградње светлосне сигнализације на раскрсници Обала Соње Маринковић и Обилићеве у Зрењанину”, по Јавном конкурсу за доделу бесповратних средстава локалним самоуправама у АП Војводини за суфинансирање развоја саобраћаја и путне инфраструктуре у 2022. години. 

Истовремено, на основу другог уговора, такође потписаног 8. априла у Новом Саду, Граду Зрењанину одобрено је додатних 3.572.300 динара за “Пројекат саобраћаја и саобраћајне сигнализације на државним путевима који пролазе кроз насељена места Града Зрењанина”. У питању су уговори који се директно тичу реконструкције раскрснице улица Обала Соње Маринковић и Обилићеве, с циљем да се отклоне загушења у саобраћају на тој локацији, која су нарочито изражена у тзв. “шпицевима”. 
 

Подсећамо и да су крајем 2020. године Граду Зрењанину одобрена средства за израду идејног решења, пројекта за добијање грађевинске дозволе, као и пројекта за извођење радова, на основу ког је одабрана варијанта изградње светлосне сигнализације - семафора, као најповољнија и технички изводљива. Очекује се покретање поступка јавне набавке за извођење радова и у складу с том динамиком, реализација пројекта на терену.
 

Градоначелник Симо Салапура истакао је овим поводом да ће Град Зрењанин решити проблем саобраћаја на поменутој раскрсници, практично, искључиво средствима Покрајине.
“Након изградње кружне раскрснице код бензинске станице “Авала”, где је саобраћај постао безбеднији и проточнији, проблем се појавио код прве наредне раскрснице према центру града. Због све веће фреквенције саобраћаја, али и изградње нових стамбених објеката у Обилићевој и Петефијевој улици, приступили смо решавању ове раскрснице, а при томе и уштедели буџетска средства Града Зрењанина. То је само један у низу пројеката у области комуналне инфраструктуре који реализујемо ове године широм града и наших насељених места”, казао је градоначелник. 
 

Слике

  • /uploads/attachment/vest/6511/raskrsnica_avala_0.jpg