Седми дечји фестивал “Ускршње јаје” биће одржан сутра на Тргу слободе

Седми дечји фестивал „Ускршње јаје“, које организује удружење „Вратимо деци радост у покрету”, а под покровитељством града Зрењанина и уз помоћ многобројних спонзора међу којима је и компанија "Gомеx", биће одржан сутра, у суботу 23. априла, на Тргу слободе.
 
Манифестација је осмишљена тако да обрадује и анимира децу и да их, барем тог дана, одвоји од рачунара и мобилних телефона.
 
Како је најављено, од 11 до 15 часова, деца ће имати прилику да се такмиче у различитим спортским дисциплинама (и то уз подршку познатих зрењанинских спортиста), моћи ће да учествују у ликовним и креативним радионицама, да посете ускршњи вашар…
 
 
Очекује се да буде постављен један терен за такмичење деце млађег узраста и још један намењен такмичењу старије деце. Неке од најављених дисциплина су: пронађи шаргарепу, лов на јаја, скакање у џаковима, ношење јајета у кашици и надвлачење канапа, а поменути садржаји ће бити пропраћени изложбом радова са ликовног конкурса. 
 
Биће ту и ускршње гнездо (игралиште за децу направљено од сламе), ускршње дрво жеља, дечји ускршњи вашар где ће мали продавци излагати своје рукотворине, као и ускршња зекина кућица и двориште украшено празничним мотивима.

За забаву у дворишту кућице биће задужен зека, маскота фестивала. Деца ће моћи да посете и „Улицу лептира“ и „Ускршњу кафаницу“. Децу очекују бројна изненађења, а свако дете које учествује добиће неки поклон пажње.
 
На основу посећености фестивала претходних година, организатори процењују да ће манифестацији присуствовати око 2.000 деце и исто толико одраслих. 
 
У случају лошег времена, фестивал ће бити одржан у хали спортова "Звонимир Звонко Вујин".
 

Слике

  • /uploads/attachment/vest/6527/uskrsnje_jaje_00.jpg