Летњи турнир у малом фудбалу поново на Багљашу окупља љубитеље тог спорта - старт на Видовдан, 28. јуна

Традиционални Летњи турнир у малом фудбалу, који се дуже од две деценије одржава на отвореном терену ОШ “Петар Петровић Његош” у насељу Багљаш, стартује на Видовдан, 28. јуна. Датум финала још није познат и зависиће од броја пријављених екипа и распореда утакмица - најавили су данас организатори и позвали све заинтересоване екипе да се пријаве, а публику да у што већем броју присуствује мечевима. 
 
 
 
Тим поводом, на конференцији за новинаре у Градској кући говорили су заменик градоначелника Зрењанина и председник Фудбалског савеза града Саша Сантовац и потпредседници ФС града Зрењанина Дарко Тошић и Бранислав Пандуров. Организатор турнира је Фудбалски савез града, уз подршку Града Зрењанина. Саша Сантовац подсећа да је овај турнир увек привлачио много екипа и публику и да су на њему наступали и поједини репрезентативни играчи и чланови великих клубова.
- Позивам све да ово лето проведемо уз мали фудбал на Багљашу. Добра организација, наградни фонд идентичан оном на Зимском турниру, атрактивност играња пред великим бројем гледалаца који уживају у сваком потезу, све су то разлози због којих се на овај турнир пријављују не само екипе из Зрењанина и са територије средњег Баната, већ и из других средина - истакао је Сантовац и нагласио да је жеља организатора да се на овом турниру задрже и унапреде сви добри елементи са Зимског турнира.
 
 
 
 
Потпредседник ФСГ Зрењанин Дарко Тошић изразио је задовољство што се наставља дуга и успешна традиција организовања Летњег турнира и рекао да су припреме за овај турнир почеле, практично, одмах по завршетку Зимског турнира. Изнео је и податке о категоријама играча за турнир, као и о котизацијама и наградном фонду.
- У категорији сениора (играчи рођени 2004. године и старији), категоризација за учешће је 10.000 динара по екипи, а задржавају се и категорије јуниора и пионира. Јуниори се деле у две категорије, уз померање за по једно годиште у односу на Зимски турнир - у првој категорији 2005/06. годиште и у другој 2007/08. годиште, док ће пионири бити 2009. годиште и млађи. Котизације су за јуниорске екипе 5.000 динара, а пионирске 3.000 динара - рекао је Тошић и додао да је у конкуренцији сениора, осим пехара, награда за прво место 300.000 динара, за друго 150.000 динара и за треће 50.000 динара.  
- Пријаве за турнир отворене су већ од овог тренутка на број телефона 064-1464984 - објаснио је Дарко Тошић
 
 
 
Бранислав Пандуров је говорио о пропозицијама турнира и нагласио да нема великих разлика у односу на Зимски турнир.
- Враћају се мали, односно рукометни голови 3х2 метра, игра се опет са 5+1 играча, трајање утакмица је два пута по 15 минута и евентуално ћемо применити правило да се полуфиналне и утакмице за прво и треће место играју два пута по двадесет минута - рекао је Пандуров.
 
Утакмице ће се играти у вечерњим терминима, с тим што ће дневни програм отварати пионири и јуниори, око 18 часова, док ће сениори наступати после 20 часова, али ће тачни термини умногоме зависити од броја пријављених екипа у појединим категоријама.
 

Слике

  • /uploads/attachment/vest/6592/Press_Letnji_turnir_07-06-2022_0.jpg