Пријем за чланове Интернационалне полицијске асоцијације - ИПА из Црне Горе и Пољске

Заменик градоначелника Зрењанина Саша Сантовац и заменик председника Скупштине града Оливер Митровић примили су данас у Градској кући представнике Интернационалне полицијске асоцијације ИПА из Црне Горе и Пољске, као и њихове домаћине из Зрењанина, у оквиру њихових редовних активности, међусобних посета, размене искуства и унапређења сарадње. 
 
 
Гости из Пољске стигли су из региона града Нови Сач, а из Црне Горе из подрегиона Улцињ. У име домаћина, ИПА регије Зрењанин, на пријему се захвалио председник Миле Пејић. Истакао је да локална самоуправа у Зрењанину увек излази у сусрет асоцијацији, када је у питању подршка организацији оваквих скупова у нашем граду, најавио је за јесен могућност посете колега из Словеније, а за асоцијацију у Зрењанину истакао је да спада међу три најактивније у Србији. 
 
 
 
Четворочлану делегацију ИПА Црна Гора - подрегија Улцињ предводио је потпредседник Шефкија Кургаш, који се захвалио на гостопримству и прилици да са колегама из Зрењанина и Пољске размене искуства и учврсте међусобне везе. Истакао је да једни друге подсећају ко су, шта су, изражена је солидарност, а политичке разлике између држава из којих долазе немају утицаја на рад асоцијације и сарадњу. Сви су, како каже, једнаки и сви се сматрају колегама, без обзира на чинове, старешинство, да ли су у активној служби или пензији. 
 
 
 
ИПА је организована у око 70 држава света и једина је међународна струковна организација полицајаца, како активних тако и пензионисаних, без обзира на функцију, ранг, религију, пол, националност, расу. То је политички и пословно потпуно независна и невезана ни за једну другу организацију или удружење, а отворена је за полицајце свих држава, за једноставне и неограничене односе између полицајаца и за успостављање могућности међусобне измене струковних искустава. ИПА је регистрована на темељу својих циљева при Савету Европе и УН, са саветодавним статусом, као међународна организација.

Слике

  • /uploads/attachment/vest/6601/IPA_0.jpg