Генерални директор “Телеком Србије” Владимир Лучић у разговору с градоначелником: значајна улагања у телекомуникациону инфраструктуру Зрењанина

У службеној посети граду Зрењанину данас борави генерални директор компаније “Телеком Србија” Владимир Лучић. Током посете одржао је и састанак с градоначелником Зрењанина, Симом Салапуром, ком су присуствовали и шеф службе за мрежне операције Зрењанин Славиша Влачић и руководилац одељења приступне мреже Зрењанин - Зона 1 Иванко Мандић.
 
 
 
Током састанка истакнута је добра сарадња “Телеком Србије” са градом Зрењанином, која се огледа, пре свега, у брзом и ефикасном спровођењу свих процедура за добијање одобрења за изградњу, уз указивање на значај информационо-комуникационих технологија у развоју модерне технологије.
 
“Телеком Србија” а.д. инвестира значајна средства у телекомуникациону инфраструктуру у Зрењанину, тако да ће у изградњу нове оптичке мреже бити уложено преко 800 милиона динара. Град Зрењанин подељен је у три кластера, од којих су два већ изграђена и радови у трећем су у току. Поред покривености градске зоне оптичком мрежом, већ су покривена и два насељена места - Ечка и Елемир. Циљ је да се на овај начин допринесе развоју информационог друштва и достигне просек ЕУ.
 
 
Саговорници су се сложили да ће овакво улагање сигурно непосредно утицати на привреду, грађане и друштво у целини.
- На овај начин уводимо брз и поуздан интернет у сва домаћинства, стичу се сви предуслови за увођење најмодернијих услуга и савремених решења, као што су паметне куће и Е-пословање. Могуће је повезати све јавне установе, јавна комунална предузећа, образовне и установе културе и слично. Сигуран сам да су грађани и институције града Зрењанина већ препознали “Телеком Србије” као поузданог партнера, на обострано задовољство, и у наредном периоду ћемо досадашњу сарадњу само надограђивати. За “Телеком Србије” је корисник на првом месту - истакао је након састанка шеф службе те компаније за мрежне операције Зрењанин Славиша Влачић.
 

Слике

  • /uploads/attachment/vest/6701/Direktor_Telekoma_Lucic_0.jpg