Градоначелник одржао радни састанак са представницима ЕПС и Градске топлане - тема састанка рад ТЕ-ТО у предстојећем зимском периоду

Градоначелник Зрењанина Симо Салапура, одржао је радни састанак са в.д. директора ЈКП Градска топлана Жељком Ђуричићем и директором производње енергије огранка “Панонске ТЕ-ТО” ЈП ЕПС Зораном Шушњевићем , који су са тимовима инжењера представили техничке предуслове предстојеће сарадње за сигурно и континуирао снабдевање грађана топлотном енергијом.

 

 

Планирано је да се у рад пусти Термоелектрана - топлана (ТЕ-ТО) Зрењанин, како би се у предстојећем зимском периоду когенерацијским поступком максимално искористила потрошња гаса, односно дошло до економичније цене снабдевања ЈКП Градска топлана топлотном паром.

 

 

Током састанка предочене су предности рада ТЕ-ТО у комбинованом режиму, односно производњи електричне енергије са испоруком топлотне енергије систему даљинског грејања, у смислу повећања енергетске ефикасности, смањења потрошње гаса и побољшања ситуације на дистрибутивни систем електричне енергије Зрењанина и шире околине. 

 

 

Представници ЈП ЕПС информисали су градоначелника о успешном пробном раду TE -TO и о могућем плану да она буде у раду од децембра ове године до фебруара 2023. године, као и о стању дела вреловода који је повезује са Градском топланом.

 

 

Најављен је и нови састанак у циљу прелиминарног економског сагледавања сарадње, што у светлу актуелне ситуације на светском тржишту је озбиљан изазов за све стране, а посебно што је циљ очување социјалног стандарда грађана Зрењанина у ишчекивању зимског периода који ће ове године захтевати максималну дисциплину како градске топлане, тако и самих грађана.
 

Слике

  • /uploads/attachment/vest/6687/TOPLANA_SASTANAK_00.jpg