Одржан 6. Зрењанински полумаратон - на четири трке више од 900 учесника, победници главне трке Марко Ранковић и Нора Тркља Боца

Шести "Гомекс" Зрењанински полумаратон одржан је данас, на дан ослобођења града у Другом светском рату, а у четири трке учествовало је више од 900 тркача. Победници главне, полумаратонске трке, на стази од 21 километар су Марко Ранковић из Лазаревца, члан екипе РТИМ, и Нора Тркља Боца, атлетичарка београдског АК Црвена Звезда. 
 
У оквиру манифестације одржана је и дечја трка, са више од 200 учесника, потом најмасовнија, трка задовољства, у којој је стазу дужине 7 километара истрчало 350 пријављених такмичара, као и штафетна трка 3 х 7 км, у којој је учествовало 15 екипа, односно 45 такмичара. Деца су трчала главном зрењанинском улицом, до Трга слободе и Градске куће, док је траса полумаратона ишла већ познатим улицама кроз центар Зрењанина, све до насеља "4. јул" и "Доситеј Обрадовић".
 
 
 
 
Трку је отворила генерална секретарка Спортског савеза града Зрењанина Вукосава Ђапић Атанацковић, која је свим учесницима пожелела успешан наступ, а онима који су дошли у Зрењанин из других средина пожелела добродошлицу у град великог и широког спортског срца, у Европски град спорта 2021. године.
- Добродошли у град европских, светских и олимпијских шампиона. Припала ми је данас част, а пре свега задовољство, да вас поздравим у име Града Зрењанина, у име градоначелника и у своје лично име. Желим вам пуно среће и личних рекорда, и да из нашег града понесете лепе утиске, из града из ког шаљемо лепу слику, слику спорта и масовности, коју смо успели данас сви заједно да остваримо - поручила је свим учесницима 6. Зрењанинског полумаратона Вукосава Ђапић Атанацковић
 
 
 
 
 
Полумаратонску трку завршило је 187 учесника и учесница. Победник Ранковић истрчао је стазу у времену 1:14:31, другопласирани је био Милош Ђурђевић (1:16:59), а треће место заузео је Миливоје Јововић (1:20:50). Победница у женској конкуренцији стазу од 21 километра прешла је у времену 1:24:19, другопласирана је била Александра Костадиновић (1:28:55), а трећа Јована Шубатлија (1:32:12). Међу зрењанинским тркачима, најуспешнији су били Лука Чањи, који је заузео шесто место у мушкој конкуренцији и Драгана Табачки, деветопласирана међу дамама у генералном пласману. 
 
 
 
 
 
На стази се и овог пута нашао градоначелник Зрењанина Симо Салапура, који је успешно завршио трку задовољства, а стазу дужине 7 километара прешао је у друштву чланова екипе састављене од представника Градске управе, Спортског савеза града Зрењанина, Јавне установе “Спортски објекти” и Савеза за школски спорт. 
 
Вреди поменути и наступ најстаријег учесника данас, Владе Стевановића из Београда, који је у марту напунио 88 година и прошао кроз циљ у трци задовољства, a на Зрењанинском полумаратону учествовао је и претходних година.  
 
 
 
 
 

Слике

  • /uploads/attachment/vest/6744/POLUMARATON_2022_0.jpg