Градоначелник: Град кроз разне програме помаже младима који желе да остану, живе и раде у нашем граду

Градоначелник Зрењанина Симо Салапура указао је данас, приликом обиласка Амбуланте „Физио Прогрес“ чији су власници млади предузетници Марко Лопаћанин и Милан Кутлашић, да Град Зрењанин спроводи програме којима пружа подршку младим људима, а једна од тих мера јесте и економско оснаживање младих. 
 
 
 

Наиме, јавни позив за доделу бесповратних средстава за економско оснаживање младих на територији града Зрењанина расписан је прошле године, као мера финансијске подршке која је по први пут реализована, а укупна бесповратна средства за реализацију тог Програма која су за ту намену била опредељена износила су три милиона динара. 
- Град чини све да они који се одлуче да остану овде, живе и раде у нашем граду имају подршку града Зрењанина. Овде имамо леп пример предузетништва на основу конкурса града Зрењанина који смо конципирали тако да нове, мале предузетничке иницијативе, подржимо како би купили своју опрему и могли да раде – рекао је он и изразио очекивање да ће до краја ове године бити сагледано све што је до сада урађено, како би на што бољи начин био конципиран конкурс за наредну годину.
 
 
 
 
- Поред конкурсне линије за младе предузетнике, имали смо и подршку за женско предузетништво, као и за пољопривредна газдинства, где су предност имали млади из насељених места. То је свеукупна линија и свота новца која је, пре свега подршка, али и показатељ да Град Зрењанин жели и хоће да помогне младим људима који су предузимљиви, било у области женског предузетништва, омладинског предузетништва,  или у области пољопривреде – рекао је још градоначелник.
 
Посебно је изразио задовољство што су власници амбуланте са којима је данас имао прилику да разговара млади, насмејани момци који раде у пријатном простору и на опреми која, осим у нашем граду, постоји у још само четири града на територији Србије.
- То нас, свакако, опредељује да и убудуће размишљамо како помоћи младим људима који имају овакве идеје – поручио је градоначелник Салапура. 
 
Марко Лопаћанин, који је и конкурисао за средства и добио их у износу од 200.000 динара, казао је да су у почетку радили првенствено у Београду, где су се и школовали у струци, и да су тада схватили да у њиховом родном Зрењанину не постоји такав начин рада, а ни таква опрема. 
- Тада смо Милан и ја дошли на идеју да отворимо нешто своје и да понудимо нашим суграђанима нешто што до сада није постојало. За доделу субвенција смо чули од другара који су такође желели да покрену свој бизнис, као и на интернету и уз помоћ тих субвенција ми смо успели да купимо опрему, а то је и био један од услова за почетак рада наше амбуланте – рекао је Лопаћанин. 
 
 
 
 
Говорећи о условима конкурса Милан Кутлашић је казао да су уз захтев доставили и бизнис план и спецификацију апаратуре, односно оно за шта су затражили средства од Града.
- Све то смо урадили и добили средства и на томе смо заиста захвални Граду Зрењанину јер нам је олакшао куповину не тако јефтине апаратуре која ово место чини посебним у односу на друге у овом граду – казао је он и навео да им се највише обраћају пацијенти који имају проблема са болом у леђима, врату, раменима и коленима, али и спортисти које припремају за мало озбиљније наступе или они којима су потребни опоравак и рехабилитација. 
 
Како су навели ови млади предузетници, у плану је и проширење капацитета како би били у могућности да још већем броју Зрењанинаца пруже и већи број услуга. 
 

Слике

  • /uploads/attachment/vest/7105/POSETA_MLADOM_PREDUZETNIKU_FIZIO_0.jpg