Регионална презентација Етичког кодекса функционера локалне самоуправе одржана данас у Зрењанину, у организацији Сталне конференције градова и општина - СКГО

Стална конференција градова и општина (СКГО) организовала је данас регионалну презентацију Етичког кодекса функционера локалне самоуправе у Барокној сали Градске.
Поздравну реч упутио је градоначелник Симо Салапура  истакавши задовољство што је Зрењанин домаћин скупа, али и због навода Николе Тарбука, генералног секретара СКГО да је наш град по броју радионица и активности које се организују у оквиру СКГО у самом врху.

 

 

- Драго ми што данас можемо да чујемо оно што нас очекује у наредном периоду на тему етичког кодекса функционера локалне самоуправе. Град Зрењанин је 2019. године, као члан Председништва Сталне конференције градова и општина, међу првима подржао израду новог Етичког кодекса функционера локалне самоуправе. Скупштина нашег града ће у наредном периоду усвојити Етички кодекс функционера, а верујем да ће то учинити и скупштине других општина и градова – рекао је градоначелник Салапура и захвалио Сталној конференцији, као и њиховим партнерима – Швајцарској агенцији за развој и сарадњу .

 


Учесницима скупа, функционерима, директорима јавних предузећа и установа, начелницима одељења градске управе, обратио се затим и генерални секретар СКГО Никола Тарбук рекавши да је заправо покренут процес у намери да се општинама и градовима препоручи да иновирају постојећи кодекс који већ имају, а који је СКГО израдила пре двадесетак година.
- Овај документ препознат је од стране националног органа, тако да га је Влада Републике Србије поставила као важну активност у носећем програму за реформу локалних самоуправе у Србији – казао је Тарбух.

 

 

ИЗ СКГО указали су да су овакви догађаји прилика да се новоизабрани одборници скупштина градова и општина, као и функционери локалних самоуправа упознају са одредбама Етичког кодекса, који представљају скуп етичких  принципа који треба да их усмерава у деловању и понашању.

Слике

  • /uploads/attachment/vest/7392/ETICKI_KODEKS_SKGO_BAROKNA_00.jpg