Међународни дан спорта обележава се данас: градоначелник позива суграђане да користе прву трим-стазу са тартан подлогом у Зрењанину 

Датум којим се обележава почетак првих Олимпијских игара модерне ере у Атини (Грчка) 1896. године, 6. април, проглашен је за Међународни дан спорта за развој и мир и као такав установљен од стране Генералне скупштине Уједињених нација 2013. године, уз подршку Међународног олимпијског комитета која је уследила 6. априла 2014. године.
 
Градоначелник Симо Салапура указао је на значај бављења спортом и физичком културом и осврнуо се на последњи реализован пројекат у Зрењанину, прву трим-стазу са тартан подлогом, чија је изградња управо завршена у Карађорђевом парку.
 
Савремена трим-стаза дуга је 750 метара, тартан подлога је постављена на површини од 1500 квадратних метара, а градњу је финансирало Министарство туризма и омладине Србије, уз суфинансирање Града Зрењанина.  
 
 

“За љубитеље спорта, атлетике и рекреације убудуће сваки дан у Зрењанину може бити празник трчања. После трим-стазе коју смо изградили у парку у насељу Путниково, данас, на 6. април, Међународни дан спорта, поклањамо нашим спортистима и рекреативцима савремену стазу у Карађорђевом парку, прву са тартан подлогом, и ја позивам суграђане да је користе што чешће. Створили смо врхунске услове за спорт на малом простору. Парк са трим стазом, две хале спортова, стадион и све је у кругу од пола километра. Ово је само доказ да наша титула "Европског града спорта” није била орочена на једну годину, већ нам је дала подстрек да побољшамо спортску инфраструктуру и однос према спорту", рекао је градоначелник поводом Међународног дана спорта.
 
Као сегмент у оквиру програма Зрењанин - Национална престоница културе Србије предвиђа се и нова поставка Собе спорта у Народном музеју, у новом и редизајнираном амбијенту, што је пројекат који би требало да буде реализован током 2025. године.  
 
 
 
Градоначелник је, на Међународни дан спорта, позвао све љубитеље спорта, посебно рукомета, да сутра помогну нашој женској репрезентацији да у Зрењанину избори пласман на наредни европски шампионат.
"Покажимо спортској јавности Србије да смо добри домаћини, али и да умемо на најбољи начин да бодримо национални тим, када наступа у Зрењанину. Наше рукометашице и руководство репрезентације имају само речи хвале за гостопримство и услове за боравак и тренирање у нашем граду, а на нама је сутра да им помогнемо да савладају репрезентацију Турске и забележе вредан спортски резултат. Видимо се на утакмици", поручио је градоначелник Салапура.

Слике

  • /uploads/attachment/vest/7420/TRIM_STAZA__KARADJORDJEV_PARK_0.jpg